Jaké zvolit rukavice na kolečkové lyže? Lillsport Legend Roller vs. Drlik Rollerski rukavice

Horkou novinkou do horkých letních dnů jsou rukavice Drlik Rollerski, které jsme se v našem testu rozhodli porovnat s léty prověřenými a námi velmi oblíbenými rukavicemi Lill Sport Legend Roller. Pokud byste značku Lill Sport náhodou neznali, tak věřte, že se bezesporu jedná o jednoho z nejvýznamnějších výrobců rukavic na světě. Naprosto nepřehlédnutelné jsou rukavice Lill Sport v dálkových bězích, kde je mají skoro všichni elitní závodníci. 

My na rukavicích Lillsport Legend oceňujeme především střih. Jedná se sice o dost individuální záležitost, ale užší a delší prsty rukavic nám prostě sedí, jelikož pěkně drží na místě a nevznikají tak zbytečně puchýře. Dále bychom také rozhodně pochválili froté ručníček, který je umístěný na palci. Při trénincích v parných letních dnech je to šikovná věc. V neposlední řadě stojí za zmínku také životnost těchto rukavic, která je velmi dobrá a ze všech letních rukavic nám zatím vydržely nejdéle.  Nicméně je potřeba říct, že pokud jezdíte často soupaž, tak vám stejně s největší pravděpodobností rukavice nevydrží déle než dvě sezony. Zrovna u posledního pár rukavic Lill Sport Legend se nám však díry objevily už po cca půl roce používání, takže je to občas asi i trochu o štěstí =).  

Mají tedy vůbec tyto rukavice Legend Roller nějakou nevýhodu? Jako určitou nevýhodu vidíme použitý svrchní materiál rukavic a jejich cenu, což jsou právě parametry, kterými Vás mimo jiné mohou zaujmout rukavice Drlik. Svrchní část rukavice Drlik Rollerski je totiž, na rozdíl od rukavic Lill Sport, tvořena perforovaným materiálem, který je opravdu lehký a velmi prodyšný. Naopak firma Lill sport vsadila na mechanický odolnější materiál, který je však „teplejší“, takže rukavice můžete využit bez problému i během mírnější zimy.  Druhým ze zmiňovaných mínusů Legend Roller je cena, která je v porovnání s rukavicemi Drlik prakticky dvojnásobná, což se vám může při častém a intenzivním tréninku trochu prodražit. 

Kromě již uvedené prodyšnosti a přívětivé ceny stojí za zmínku také barevné provedení rukavic Drlik, které se dle nás opravdu povedlo. Šedo-stříbrné provedení považujeme za originální, ale především velmi praktické, jelikož není náchylné k ušpinění a zároveň „nehřeje“ tolik, jako tmavší barvy.  Zajímavou „vychytávku“ také představuje mírné zesílení a vypolstrování na malíkové straně dlaně, které by mělo nejen zvýšit odolnost rukavic, ale také předcházet vzniku puchýřů v této exponované části. Celkově lze pochválit provedení spodní části rukavice, které díky použití trochu silnější syntetické kůže působí velmi odolně. Naopak jako méně zdařilé technické řešení považujeme gumový elastický lem na konci rukavice, díky kterému se rukavice sice neshrnuje, ale špatně se nasazuje.  Osobně bychom také uvítali trochu užší a delší prsty rukavice, ale jak už jsme psali výše, je to dost subjektivní a každému vyhovuje něco jiného. 

Které rukavice si tedy vybrat? Rukavice Drlik jsou takový základní model, za který neutratí moc peněz a zároveň vás nezklame. Za zmínku stojí především velmi prodyšný svršek. Na druhou stranu rukavice nenabízí žádnou „výbavu“ navíc (froté ručníček či očko pro pohodlnější nasazování) a hůře se nasazují. Jsou to však věci, na které si člověk zvykne. Rukavice Lillsport Legend Roller jsou dotaženy více do detailů, což je rozhodně příjemné, ale nikoliv nutné, a navíc si za to dost připlatíte. Pokud tedy chcete to nejlepší, tak zvolte rukavice Legend Roller. My na nich oceňujeme froté ručníček, a že skvěle sedí. Hledáte-li dobrý poměr cena/výkon, tak potom zvolte rukavice Drlik

Posted in: Informace o kolečkových lyžích

Related posts